Waarom energetisch lichaamswerk?

 

Een persoonlijke crisis is een uitdaging en biedt tevens een kans, om veranderingen aan te gaan. Zodat we gaan zoeken naar nieuwe frisse mogelijkheden. Maar door deze veranderingen ontstaan er helaas soms ook moeilijkheden en stress. Het is dan juist heel belangrijk om goed in balans te blijven. Een crisis betekend ook een omkering naar ons zelf, waarbij we de verantwoording nemen voor ons eigen gezondheid en welzijn.

Vaak blijkt dit niet zo vanzelfsprekend te zijn. Vanwege allerlei factoren, uit het verleden, alle drukte, eisen en sociale verplichtingen vanuit onze leefomgeving, ons gezin, werk en school, etc. We gaan ons vaak aanpassen en inhouden om zo toch controle te houden op deze factoren.

Dit aanpassen en inhouden vergt ook veel van lichaam en geest. Meestal gebeurt dit onbewust, waardoor we onze natuurliike balans en vitaliteit verliezen en daarmee ook ons plezier. Ergens zijn we uit verbinding gegaan en vervreemd geraakt van ons lichaam. We zijn daarmee het contact met ons zelf verloren en daardoor energetisch geblokkeerd geraakt. Een energetische blokkade zoekt uiteindelijk zelf een uitlaatklep in ons lichaam.

Hierdoor ontstaan er dan vaak psychische en fysieke klachten zoals: onrust, ontevredenheid, frustratie en irritatie, vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn en slecht slapen, nek-, rug- en schouderklachten, ziektes, depressieve gevoelens, een burn out, psychische ziekten etc.

Allemaal duidelijke signalen van ons lichaam. We zijn uit verbinding met ons gevoel en daardoor ook uit balans geraakt. De stress energie in een lichaam veroorzaakt extra verzuring. Wanneer er teveel verzuring is, kan het lichaam deze afvalstoffen niet goed genoeg meer afvoeren. Hierdoor gaat het uiteindelijk op langer termijn als een gekristalliseerd zuur vastzitten in het lichaam, onder ander in spieren, gewrichten en organen. Dit veroorzaakt op den duur verkramping en stijfheid in spieren, bindweefsel en gewrichten en in later stadium ontstaan er nek en schouderklachten en kunnen ziektes gaan veroorzaken als weerspiegeling van een levensstijl. Tevens in het denkproces veroorzaakt dit ook een rigiditeit, waardoor steeds dezelfde soort situaties door denkpatronen en zienswijzen zich blijven herhalen. In onze hersenen kunnen daardoor veranderingen ontstaan en blokkades die ook ziektes kunnen veroorzaken in ons lichaam.

Onze gedachten ongeacht hun inhoud komen als een energie trilling ons systeem binnen. Gedachten die emotionele, mentale, psychische of spirituele energie dragen, produceren biologische reacties die in ons cellulair DNA geheugen zijn opgeslagen. Zo is onze levensloop geweven in ons systeem. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de lading van hun gedachten, omdat de gevoelens en emoties onderdrukt blijven. We zijn ons lichaam gaan gebruiken als opslagplaats voor gevoelens en emoties. Dit wordt dan de oorzaak dat we herhalen en vast blijven houden aan het verleden ofwel het oude in plaats van flexibel meebewegen met de veranderingen nu om ons heen.

Door energetisch lichaamswerk kan het lichaam zich op meerdere niveaus; emotioneel, mentaal, psychisch en spiritueel heel diep gaan ontladen en ontspannen. We worden bewust van deze onderdrukte gevoelens en emoties, door deze volledig te doorvoelen kunnen ze helemaal loslaten. Ze worden dan pas als trilling verwijderd uit ons systeem. Als een trilling loslaat uit ons systeem, veranderen de patronen vanzelf en ontstaan er nieuwe verbindingen in onze hersenen. De rechter- en linkerhersenhelft gaan nu samenwerken.

Als we goed in verbinding zijn met ons lichaam en gevoel, zijn we in balans en voelen dan ook juist ons vertrouwen, kracht, plezier en vitaliteit. Zijn we helder en intuïtief, daardoor creatief en daarmee creëren we ook nieuwe frisse mogelijkheden voor ons zelf.