Natuurliike meditatieve houding

 

Als compensatie van alle drukte en stress van deze tijd, zoeken mensen ook rust en ontspanning door middel van meditatie. Meditatie kan een waardevolle ondersteuning zijn, om weer even de verbinding te voelen met een innerlijke bewustzijnsstaat die liefdevol, ontspannen en natuurliik is.

De kern van onze eigen Natuur is rustig, vredig en liefdevol. Alleen vanuit deze natuurliike kern kun je helemaal met aandacht aanwezig zijn.

Wanneer je hersengolven in een Deltagolf zijn, kom je in aanraking met deze ontspannen, liefdevolle bron. Om met deze Delta hersengolf in aanraking te komen en verbonden te blijven, moet men spiritueel, emotioneel heel goed geaard zijn, ook om gewend te raken aan de energie die dan vrij komt. Deze delta golven zijn verbonden met een herstel en helende stadia die we ook in de slaap hebben en zijn ook verbonden met empathie en intuïtie.

Helaas zijn de meeste mensen niet goed geaard en blijft deze bewustzijnsstaat onbereikbaar, vanwege alle terugkerende drukte en stressvolle bezigheden in deze tijd.

De verbinding met deze waardevolle ontspannen bewustzijnsstaat was ooit onze natuurliike bewustzijnsstaat, die we zijn kwijt geraakt door energetische blokkades. Daardoor zijn we vervreemd geraakt van ons lichaam en ons gevoel. We zijn uit verbinding met ons zelf.

Alleen door het opruimen van deze energetische blokkades kunnen we deze verbinding blijvend voelen in ons leven, waardoor we veel sensitiever en intuïtiever zijn en zo beter in balans blijven.